Ilmainen toimitus yli 60,- ostoksille Postin pakettiautomaattiin tai Matkahuollon lähellä-toimituksiin.

Me kierrätämme kun pakkaamme!

Kierrätyspakkausmateriaalit ovat erittäin tärkeitä ympäristön kannalta, sillä ne auttavat vähentämään jätteen määrää ja säästämään uusiutuvia luonnonvaroja. Tästä syystä mekin pyrimme käyttämään pakkausmateriaaleina mahdollisimman paljon jo käytettyjä/kierrätettyjä materiaaleja.

Me Saharogyalla pyrimme käyttämään niin paljon kuin mahdollista jo kerran käytettyjä pakkausmateriaaleja. Tietysti katsomme tarkkaan mihin pakkaamme koska myymme myös elintarvikkeita ja on tärkeää saada tuotteet turvallisesti ja puhtaina asiakkaille.

Tässä on muutamia yleisiä kierrätyspakkausmateriaaleja, joista useita mekin käytämme:

  1. Kartonki: Kartonki on yleinen pakkausmateriaali, joka voidaan kierrättää uudelleen useita kertoja. Se on valmistettu kierrätyskuiduista, kuten vanhoista pahvilaatikoista ja sanomalehdistä. Kierrätyskartonki voidaan käyttää uudelleen esimerkiksi pahvilaatikoiden ja paperituotteiden valmistuksessa. Uusiokäytämme useasti pahvilaatikot, joissa meille on tuotteita tullut. Varsinkin silloin kun on kyseessä nouto tai kuljetamme läheisille jälleenmyyjille tai messuille tuotteita ja silloin käytämme isoja käytettyjä pahvilaatikoita. Ei aina niin kauniita, mutta luonto kiittää.
  2. Muovipakkaukset: Muovipakkaukset, kuten muovipullot ja -pussit, voidaan kierrättää uudelleen monissa kaupungeissa ja kunnissa. Muovipakkausten kierrätysprosessi vaihtelee, mutta se voi sisältää muovin hienontamisen ja sulattamisen uudelleenkäyttöä varten. Meillä esim.yrttiuutekapselit, jotka ovat lasipurkissa ovat vielä sen lisäksi kierrätysmuovipussissa. Tämä siksi että, jos lasipurkki menee kuljetuksessa rikki niin lasinsirut pysyvät pussissa eivätkä leviä koko laatikkoon. Näihin suojapusseihin olemme pakanneet asiakaslahjaksi lähettämiämme saippuanäytteitä.
  3. Alumiiniset juomatölkit: Alumiiniset juomatölkit ovat 100-prosenttisesti kierrätettäviä. Kierrätysprosessi sisältää tölkkien hienontamisen ja sulattamisen uudelleenkäyttöä varten. Meillä ei tällaisia tuotteita ole, mutta muistutuksena, että kierrätä!
  4. Lasipakkaukset: Lasipakkaukset, kuten lasipurkit ja pullot, voidaan kierrättää uudelleen. Kierrätysprosessi sisältää lasin hienontamisen ja sulattamisen uudelleenkäyttöä varten. Meille tulevat lasipurkkituotteet ovat harvoin hajonneet. Jos näin on päässyt käymään niin toimitamme lasipurkit lasinkeräykseen ja kannet muovinkeräykseen.
  5. Biopohjaiset pakkaukset: Biopohjaiset pakkaukset ovat valmistettu biohajoavista materiaaleista, kuten kasvipohjaisista kuiduista tai maissitärkkelyksestä. Ne voidaan kierrättää kompostoitumalla tai käyttää uudelleen biopohjaisen materiaalin valmistukseen. Kun joskus menee tuotepakkauksia rikki niin toimitamme sisällön niille varatuille kierrätyspaikoille. Teet ja yrttihadukkeet menee omaan ja lähipiirin käyttöön ja kapselit ja tabletit apteekkiin kautta tuhottavaksi. Tuhansista purkeista ainoastaan kymmenkunta on kuljetuksissa tosin hajonnut.
  6. Meillä on ystävä, jolle jää painoteollisuuden sivutuotteena roskiin menevää välipaperia. Kiitollisena otamme paperin pakkauspaperiksi ja uusiokäyttöön.

Kaikki nämä kierrätyspakkausmateriaalit ovat hyödyllisiä ympäristön kannalta, sillä ne auttavat vähentämään jätteen määrää ja säästämään uusiutuvia luonnonvaroja. On tärkeää huolehtia kierrätyspakkausmateriaalien oikeaoppisesta lajittelusta, jotta ne voidaan kierrättää uudelleen ja hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti.

Lahjakortti